1 Haziran 2017 Perşembe



KİRPİ

İlgili resim
Dikenlerine rağmen sevimli olan kirpiler nasıl hayvanlardır? Kirpi nasıl bir hayvandır? Haydi bakalım..
Kirpi (Erinaceus), kirpigiller familyasından gececil, böcekçil bir memeli cinsidir. Yaklaşık 30 cm. boyundadır. Ağırlığı cinsiyete, yaşa ve yaşadığı koşullara bağlı olarak 500-1200 gr. arasında değişir. Gövdesinin üzeri 2-2.5 cm. uzunluğundaki kırçıl dikenlerle örtülüdür. Tehlike anında kendini savunmak için top şeklini alır ve dikenleri ile kendini tehditlere karşı korur. Kirpilerin bazı türleri, tehlike anında kendilerini savunmak için dikenlerini kendini tehlikeye sokan canlıya doğru fırlatmaktadır.
Ortalama olarak 18 yıllık ömürleri olan kirpiler genellikle fazla rakıma sahip olmayan yerlerde yaşamayı tercih ederler. Ilıman iklimlerde yaşayan türler, aşırı soğuklarda kış uykusuna; aşırı sıcak bölgelerde, özellikle de çöllerde yaşayan türlerde, yaz uykusuna yatarlar. Koşabilir, tırmanabilir ve yüzebilirler.
😊😂😉😓🐻

20 Mart 2017 Pazartesi


ANGUT KUŞU





😉🌚

Angut kuşu, kahverengi gövdeye sahip bir kuş türüdür. Beyaz başlı olup siyah kuyruklu olan angut kuşu, evcilleştirilebilmektedir. Ördeği anımsatan angut kuşu, 58 – 70 cm boylarında olup göçebe bir kuş türüdür. Angut kuşları son derece sadakatli bir kuş türü olma özelliği taşımaktadır. Erkek angutların boyunlarında siyah bir halka olup dişilerde göz çevresi veya boyun kısımları beyaz olmaktadır. Sadakatlerine tekrar gelecek olursak, birçok kuş türü çiftleşme dönemlerinde bir eş ile çiftleştikten sonra farklı bir eş arayışına geçer ve çiftleşir. Angut kuşu bu durumu sergilemez ve sadece tek bir çift ile çiftleşerek sadakatli kuş olma özelliklerini gösterirler. Ölene kadar hiçbir farklı eş ile birlikte olmayıp, eşine sadık olmaktadırlar. Eşi öldükten sonra ise yine farklı bir kuş ile beraber olmayan angut kuşunun yas tuttuğuna inanılır. Ördekgillerden olup, dalıcı ördek kuşudur. Bu kuşlar hakkında çeşitli inanışlarda mevcuttur. Toplumların ürettiği inanışlar, git gide yaygınlaşmıştır.

SİZCE NASIL BİR KUŞ❓❔



TURNA

TURNA ile ilgili görsel sonucu


😮😮😏


Leyleği anımsatan, fiziksel olarak ona benzeyen bir kuş türüdür Turna. Oldukça uzun bacakları ve boynu mevcuttur. Göçmen kuşlar arasında yer almaktadır. Leylekle turna kuşunun farkından biri gagalarıdır. Turnaların gagaları küçük iken leyleklerin oldukça büyüktür. 25 ila 30 yıl kadar yaşayabilen turna kuşu, çiftleşme zamanında birbirlerini etkileyebilmek için ilginç hareketlerde bulunur. İki adet yumurta çıkaran turnalar, kuluçkaya sırasıyla yatarlar. Erkek ve diş turna böylelikle birbirlerine yardımcı ve destek olurlar. Sürü halinde uçan turna kuşları, göç ederken de V şeklinde uçarlar. Estetik olarak güzel olan turna kuşları, kuş türleri arasında oldukça beğenilen bir kuş türü olma özelliği taşımaktadır.
KUTUP TİLKİSİ
kutup tilkisi yavrusu ve yetişkini ile ilgili görsel sonucuKutup tilkisi uzun, bol tüylü ve dolgun kuyruğunu şiddetli soğuklarda bir atkı ya da yorgan gibi kullanır. Koku alma yetisi çok gelişmiştir. Hızlı bir koşucu, iyi bir yüzücüdür, Kuzey Kutbu'nda kış başlangıcında, mart-nisan aylarında doğru kutup tilkisi çifti gelecekteki yavruları için barınak hazırlarlar.
İlgili resim

😊😊😊😃😃




Panter, genel olarak Panthera cinsine ait büyük kedilerin; Türkçede ise özellikle Panthera pardus türünün adıdır. Çoğu dilde pars (Panthera pardus), jaguar (Panthera onca) veya puma (Puma concolor) için kullanılabilir. Özellikle melanistik bireyler sıklıkla bu isimle anılırlar.

Kara panter, postunda benek ve lekeleri hâlâ bulunan fakat melanin pigmenti fazlası nedeniyle tamamen siyah görünen pars ve jaguarlara denir; bu renk başkalaşımı ayrı bir tür ya da alt tür göstergesi değildir. Kardeş yavrular arasında benekli ve melanistik postlu bireyler bir arada olabilirler.

kara panter hayvan ile ilgili görsel sonucu

14 Mart 2017 Salı

PANGOLİN

DÜNYANIN EN ŞANSIZ HAYVANIDIR.ASYA VE AFRİKA DA YAŞARLAR VÜCUTLARI KERATİN PULLARLA KAPLI.AĞAÇ KOVUKLARINDA VE ÇUKURDA YAŞARLAR.GECE AKTİFTİRVE BU HAYVANIN NESLİ TÜKENMEKTE BUHAYVANLARIN PULLARI ÇOK ÖNEMLİDİR......



İlgili resim
YAVRU PANGALİN




pangolin YETİŞKİN ile ilgili görsel sonucu

YETİŞKİN PANGOLİN


TUKAN KUŞU

FAMİLYASI:tukangiller(rhamphastidae)

YAŞADIĞI YER:güney amerikanın tropikal ormanları

ÖZELLİKLERİ:büyük gagası,güçlü ayakları,kısa ve yuvarlanmış kanatları

BAŞLICA BESİNLERİ:meyveler

ÇEŞİTLERİ:37 türü bulunmaktatır


TUKAN


7 Mart 2017 Salı

HAYVANLARI TANIYALIM

GOLDEN BİR KÖPEK YAVRUSU
Golden köpeklerin kökeni İngiltere ye dayanır.golden köpekler çok iyi kuş avcısıdır.Bu köpekler ortalama 10-12 yıl yaşarlar ve çok söz dinlerler ve her zamanda bir insandan daha iyi bir dosttur.